Izgoreo auto Dušana Ostojića, novinara portala Aleksinac.net!

Sinoć je izgoreo automobil poznatog aleksinačkog aktiviste, novinara i stomatologa Dušana Ostojića. 

Zapaljen auto, ilustracija, foto: Pixabay.com
Zapaljen auto, ilustracija, foto: Pixabay.com

Kako su mediji u regionu preneli, on sumnja da je požar podmetnut i to zbog nedavne borbe protiv seče drvoreda u centru Aleksinca, prenosi portal ,,Južne vest“.

Naime, izgoreo je automobil marke ,,Ševrlot kalos“ goreo je noćas oko 1 sat posle ponoći ispred zgrade u kojoj Ostojić živi.

Po njegovim rečima procenjena šteta je oko 200.000 dinara, te dodaje da auto više ne može da koristi jer je potpuno izgoreo.

Povodom ovog događaja reagovalo je i Udruženje novinara Srbije.

UNS: Hitno otkriti ko je zapalio automobil novinara Dušana Ostojića

Udruženje novinara Srbije najoštrije osuđuje sinoćno paljenje automobila stomatologa i novinara Dušana Ostojića iz Aleksinca koje se desilo ispred zgrade u kojoj živi i traži da policija i tužilaštvo hitno rasvetle ovaj težak incident i da nalogodavce i izvršioce privedu pravdi.

Sinoć oko ponoći nepoznate osobe razbile su staklo na vozilu Dušana Ostojića, benzinom polile unutrašnjost automobila i zapalile ga, saopštio je UNS.

Dušan Ostojić je za UNS potvrdio da mu je automobil zapaljen – zbog njegovog aktivizma ili pisanja na portalima aleksinac.net i proverenavest.info, čiji je urednik, o seči drveća, krađi beba i nameštenim tenderima u Aleksincu.

Dodaje da ovo doživljava kao upozorenje zbog svog rada.

Ostojić je jedan od organizatora protesta „Jedan od pet miliona“ u Aleksincu i poznat je kao aktivista i bloger koji javno iznosi svoje političke stavove.

Premijerku Anu Brnabić i potpredsednika Vlade i ministra policije Nebojšu Stefanovića Ostojić je obavestio o paljenju svog automobila.

RTS / UNS

Podeli sa prijateljima:

Povezane vesti:

Ostavite komentar:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Aleksinačke na FB

Prvi privatni radio u jugoistočnoj Srbiji!

Reklamni prostor

Sport