DOBILI PRIZNANJE: Sajt opštine Svrljig najbolji servis građana u Srbiji!

Opština Svrljig dobila je priznanje za doprinos afirmisanju prava na pristup informacijama od javnog značaja u kategoriji lokalnih organa javne vlasti. 

Foto: Opština Svrljig
Foto: Opština Svrljig

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović uručio je predsedniku opštine Svrljig PRIZNANJE za doprinos afirmisanju prava na pristup informacijama od javnog značaja u kategoriji lokalnih organa javne vlasti.

Ove godine smo imali dva ozbiljna kandidata od kojih je jedan dobitnik priznanja. Onaj koji nije dobitnik priznanja ja opština Inđija koja je po svemu takođe zasluživala ovo priznanje. Komisija je procenila da ove godine nagradu zaslužuje Opština Svrljig, rekao je poverenik Milan Marinović.

SAJT OPŠTINE SVRLJIG NAJBOLJI!

Sajt opštine Svrljig redovno se ažurira, link informatora o radu postavljen je na vidljivom mestu i na kome se nalazi kako aktuelni, tako i svi postavljeni informatori o radu, počev od oktobra 2014. godine. Aktuelni informator ažuriran je u avgustu 2020. godine. Informator je izuzetno funkcionalan i izrađen je u skladu sa Zakonom i uputsvima, rekao je poverenik Marinović.

On dodaje da je na sajtu Opštine Svrljig moguće pronaći obaveštenja i saopštenja, podaci o lokalnoj samoupravi, opštini i Opštinskoj upravi, te o raspisanim javni pozivima i konkursima.

Kada je u pitanju segment sajta koji se odnosi na servis građana, moguće je putem njega u elektronskoj formi postaviti pitanje direktno predsedniku Opštine i savetniku za zaštitu prava pacijenata. Takođe, sajt sadrži informacije o prijemu građana predsednika opštine, na sajtu se objavljuju javni pozivi, javne rasprave, javni konkursi, javne nabavke, budžet i dr. Objavljene su i kontrolne liste opštinskih inspekcija, rekao je Marinović.

Marinović ističe da se na sajtu Opštine Svrljig nalazi poseban segment koji se odnosi na javna preduzeća koji sadrži spisak tih preduzeća sa linkovima.

Pored navedenog na sajtu Opštine Svrljig nalazi se poseban segment koji se odnosi na pandemiju Kovid19.

Sajt je potpuno obnovljen i redizajniran u avgustu mesecu ove godine.

Poverenik Marinović je rekao da je opština Svrljig, iako mala, dosta učinila u podizanju transparentnosti.

Foto: Poverenik, youtube
Foto: Poverenik, youtube

Predsednik opštine Miroslav Marković čestitao je Inđiji koja ima približno dobar portal kao i Svrljig.

Nastavljamo sa transaprentnim radom. Ovim pokazujemo da i male opštine sa ograničenim resursima mogu da se nose sa mnogo ozbiljnijim i opštinama i gradovima, rekao je Marković.

Podeli sa prijateljima:

Povezane vesti:

Ostavite komentar:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Aleksinačke na FB

Prvi privatni radio u jugoistočnoj Srbiji!

Reklamni prostor

Sport