DONACIJA: 16 MILIONA DOMU U KULINI

U četvrtak, 24. januara 2019. godine, u 12,30 časova, Domu za smeštaj odraslih lica Kulina, kod Aleksinaca, biće zvanično uručena donacija u vrednosti od 1.650,000,00 RSD u okviru projekta „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu zapadnog Balkana“ nemačke organizacije Help koji finansira Vlada SR Nemačke.

Fotografija preuzeta sa sajta Doma, www.kulina.org.rs
Fotografija preuzeta sa sajta Doma, www.kulina.org.rs

U upravnoj zgradi Doma za smeštaj odraslih lica Kulina, predstavnici organizacije Help  – Hilfe zur Selbsthilfe u Srbiji, zvanično će uručiti sertifikat o donaciji opreme za unapređenje uslova i boravka lica smeštenik u Domu Kulina u vrednosti od 1.650.000,00 RSD.

Donacija opreme Domu Kulina izvršena je u okviru projekta „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana“ koji Help realizuje u saradnji sa ciljnim gradovima i opštinama u Srbiji.

Biohemijski analizator za laboratoriju Doma, kravet za kupanje ležećih pacijenta sa mehanizmom za podizanje i spuštanje i tri medicinska dušeka, omogućiće ovoj ustanovi bolju brigu i negu najteže kategorije korisnika iz Srbije, Crne Gore i BiH, o kojima zaposleni ove ustanove brinu 24 sata dnevno.

Zbog teškog zdravstvenog statusa potrebne su česte analize krvi i urina, pa će ova donacija u značajnoj meri ubrzati pribavljanje kvalitetnijih rezultata biohemijskih analiza koje ova ustanova, na godišnjem nivou, uradi preko pet hiljada.

Uručenju donacije, prisustvovaće će predstavnici Doma Kulina, organizacije Help i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Oni će obići neka od odeljenja ove ustanove i razgovarati sa predstavnicima Doma o daljem radu i potrebama ove ustanove.

Izvor: Help, PR

Podeli sa prijateljima:

Povezane vesti:

Ostavite komentar:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Aleksinačke na FB

Prvi privatni radio u jugoistočnoj Srbiji!

Reklamni prostor

Sport