ODRŽANA 14. SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE ALEKSINAC

U sali Skupštine opštine Aleksinac, održana je 14. sednica Skupštine opštine Aleksinac.

Opština Aleksinac, foto: Google
Opština Aleksinac, foto: Google

Na dnevnom redu našlo se 25 tačaka. Pre početka rada Skupštine po dnevnom redu, izveštaj o radu lokalne sauprave između dve skupštine, kao i najavu nekih radova u narednom periodu izneo je predsednik opštine Aleksinac, Dalibor Radičević.

On je upoznao javnost sa radovima koji su u toku, to su radovi na sanaciji kolovoza u ulicama Vojske Jugoslavije, Majora Tepića i Vuka Karadžića, radi se i na uređenju trotoara u ulici Prote Stevana Dimitrijevića, (trotoar pored parka Brđanka), kao i početak radova na izgradnji kružnog toka. Bilo je reči i o raspisivanju javne nabavke za rekonstrukciju vodopropusta u Rsovcu, kao i o uređenju saobraćajne signalizacije na mostu u Tešici. Posle izveštaja predsednika prešlo se na rad po tačkama dnevnog reda. Usvojen je Predlog Odluke o budžetu opštine Aleksinac za 2022.godinu sa Izveštajem o održanoj javnoj raspravi dana 03.12.2021.godine, kao i Predlog Odluke o izmeni Odluke o visini i načinu plaćanja naknade za korišćenje javnih površina na teritoriji opštine Aleksinac sa Izveštajem o održanoj javnoj raspravi dana 06.12.2021.godine.

Usvojeni su i Predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o mreži osnovnih škola na teritoriji opštine Aleksinac sa izveštajem Komisije za statut i propise i Komisije za javne službe i Predlog Odluke o izmeni Odluke o finansijskoj podršci porodici sa decom na teritoriji opštine Aleksinac.

Predlog Odluke o usvajanju Strategije bezbednosti saobraćaja opštine Aleksinac za period od 2022. do 2026. godine i Akcioni plan ze realizaciju Strategije bezbednosti saobraćaja opštine Aleksinac za period od 2022. do 2026. godine, odbornicima su detaljnije obrazložili predstavnici firme „Model 5“ iz Beograda, koja je i bila zadužena za izradu same strategije, pa su odbornici mogli izrađivaču direktno da postave pitanja vezana za strategiju i od istih dobiju odgovore.

Odbornici SO Aleksinac, usvojili su Predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o regulisanju saobraćaja na putevima na teritoriji opštine Aleksinac, kao i Predlog Odluke o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu opštine besteretnim pravnim poslom za potrebe groblja.

Razmatralo se i o Predlogu Rešenja o davanju saglasnosti na Program poslovanja sa finansijskim planom za sva tri Javna preduzeća, kao i Predlogu Programa kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji opštine Aleksinac za 2022. godinu po pribavljenoj saglasnosti Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije. Usvojen je i Predlog Kadrovskog plana opštine Aleksinac za 2022. godinu.

Na današnjoj sednici SO bilo je reči o direktoru Sportsko rekreativnog centra Aleksinac „SRCA“ u Aleksincu, direktoru Ustanove za odmor i rekreaciju dece „LIPOVAC“ u Lipovcu, kao i razrešenju direktora i imenovanju vršioca dužnosti direktora Centra za kulturu i umetnost u Aleksincu.

Izvor: Opština Aleksinac

Podeli sa prijateljima:

Povezane vesti:

Ostavite komentar:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Aleksinačke na FB

Prvi privatni radio u jugoistočnoj Srbiji!

Reklamni prostor

Sport