Dobar odziv Roma za imunizaciju u Aleksincu

Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije Stevan Gligorin posetio je juče, u nastavku obilaska romskih naselja u Srbiji, dva punkta za vakcinaciju u Aleksincu i sastao se sa predstavnicima ove lokalne samouprave.

Poseta, foto: mduls.gov.rs
Poseta, foto: mduls.gov.rs

Gligorin je obišao vakcinalni punkt u Centru za kulturu i umetnost, kao i punkt u prostorijama mesne zajednice u naselju Žitkovac, gde je razgovarao sa predstavnicima romske zajednice o prednostima vakcinisanja protiv COVID-19 i odzivu romske populacije za imunizaciju.

Na ovim vakcinalnim punktovima, na kojima se imunizuje stanovništvo sa pozivom i bez njega, planirano je da se vakciniše približno 200 građana.

Državni sekretar je ocenio da je odziv Roma za imunizaciju u Aleksincu dobar, kao i da je potrebno nastaviti sa informisanjem građana o samom virusu i o važnosti imunizacije.

On je pohvalio Opštinu Aleksinac jer ulaže napore kako bi se povećao broj vakcinisanih građana, posebno pripadnika romske zajednice.

Gligorin je sa predstavnicima Opštine, sekretarom Crvenog krsta, direktorom Doma zdravlja i direktorkom Centra za socijalni rad razgovarao o aktuelnoj epidemijskoj situaciji, organizaciji imunizacije i procentu vakcinisanih građana.

Do danas, na teritoriji ove opštine, ukupno je vakcinisano više od 23 odsto građana, a epidemijska situacija se polako stabilizuje. Zainteresovanost za vakcinaciju je dobra, s obzirom na to da je organizovan obilazak 40 lokacija na kojima se sprovodi vakcinacija na terenu bez zakazivanja termina.

Na sastanku je konstatovano da je uspostavljena dobra saradnja lokalne samouprave, Crvenog krsta, ali i tima za inkluziju Roma kako bi se omogućila imunizacija i ove kategorije stanovništva.

Na teritoriji te opštine živi više od 2.350 Roma u sedam naselja, od kojih su tri podstandardna.

Izvor i foto: Vlada Srbije i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave

Podeli sa prijateljima:

Povezane vesti:

Ostavite komentar:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Aleksinačke na FB

Prvi privatni radio u jugoistočnoj Srbiji!

Reklamni prostor

Sport