Uhapšen Aleksinčanin zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja i nošenja oružja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu su, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu, sproveli uspešnu operaciju hapšenja M. J. (1950) iz Aleksinca. Osumnjičeni je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Policija, foto: Aleksinačke novine
Policija, foto: Aleksinačke novine

Policija je preduzela akciju nakon što su stigli obaveštenja i informacije o potencijalnom ilegalnom posedovanju oružja u kući M. J. Prilikom detaljnog pretresa njegove kuće, otkriven je automatski pištolj i dva okvira sa ukupno 19 metaka. Ovi predmeti su oduzeti kao materijalni dokazi u istrazi.

M. J. je odmah nakon hapšenja odveden u policijsku stanicu gde mu je zvanično saopštena sumnja i obavešteno da će biti zadržan do maksimalno 48 časova, u skladu sa zakonskim procedurama. U narednim danima, on će biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Aleksincu, koji će preuzeti vođenje dalje istrage i doneti odluke o sudskom postupku.

Ovaj događaj naglašava ozbiljan pristup vlasti u očuvanju javnog reda i bezbednosti građana. Minstarstvo unutrašnjih poslova i Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu nastavljaju snažnu saradnju u borbi protiv nelegalnog posedovanja oružja i eksplozivnih materija kako bi osigurali sigurnost zajednice i sprečili potencijalne incidente. Pravda će biti zadovoljena kroz zakonski postupak koji će uslediti nakon hapšenja.

Podeli sa prijateljima:

Povezane vesti:

Ostavite komentar:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Aleksinačke na FB

Prvi privatni radio u jugoistočnoj Srbiji!

Reklamni prostor

Sport