Jasminu iz Aleksinca je u mraku napao SLOVENAC SERIJSKI UBICA…

Pre tačno 15 godina Jasminu Đošić (25) iz Aleksinca svirepo je ubio serijski ubica Slovenac Silvo Plut. Nesrećnu devojku je 18. novembra 2004. godine presreo na putu ka Aleksinačkom Rudniku, iživljavao se nad njom, pa joj prerezao vrat.

Ilustracija, policija, foto: M.M.
Ilustracija, policija, foto: M.M.

On je ubio, silovao i raskomadao još dve žene u Sloveniji, ali se ne isključuje da je žrtava bilo više, jer su neki ljudi bliski njemu, misteriozno nestali. Tajnu o njihovim sudbinama Plut je odneo u grob 2007. godine, kada se ubio u slovenačkom zatvoru.

Silvo je rođen 1968. godine kod Novog Mesta i već u detinjstvu je pokazivao znakove sadizma, pošto je uživao u mučenju i kasapljenju životinja. Prvo ubistvo počinio je 1990, kada je kod Novog Mesta masakrirao svoju školsku drugaricu Marjancu Matjašić. Devojka je krenula autom na posao kada ju je Plut zaustavio i zamolio je da ga poveze. Marjanca ga je primila u kola ništa ne sluteći. Plut je pokušao da je siluje, ali pošto se ona grčevito branila izbo ju je nožem i tako usmrtio. Njeno telo je odvezao do jezera i tamo joj je isekao dojke i delove butina i bacio ih u vodu.

Ubrzo je uhvaćen i osuđen na 15 godina zatvora, ali je pušten na slobodu posle 13, navodno zbog dobrog vladanja. Ubrzo je opljačkao jednu poštu u Ljubljani zajedno sa Srđanom Živkovićem iz Aleksinca, s kojim se sprijateljio u slovenačkom zatvoru. Pošto ga je radnik pošte Mirko Ulčar prepoznao i otkrio njegov identitet slovenačkoj policiji, Plut sa Živkovićem beži u Srbiju, u Aleksinac.

U Aleksincu nastavljaju sa razbojništvima, a Plut je na današnji dan 2004. godine počinio novo ubistvo. Presreo je Jasminu Đošić u večernjim satima na putu ka Aleksinačkom Rudniku. Plut ju je zaskočio, odvukao je dalje od puta i zverski se iživljavao. Ujedao ju je po grudima i stomaku, sekao je po telu i više puta je izbo, a na kraju joj je prerezao vrat. Na mestu ubistva ostala je njegova kapa što će kasnije biti ključni dokaz u slučaju. Preko DNK sa kape Plutu je u aprilu 2007. suđeno u odsustvu i krivično veće Okružnog suda u Nišu ga je osudilo na 40 godina robije.

Došao u pljačku, ženu zlostavljao, a onda je pustio

Plut je ubrzo nakon toga odlučio da ubije i opljačka još jednu devojku u Aleksincu, ali onda sledi prvi holivudski obrt. Upao je u kuću Milene Radulović, skinuo je golu i počeo da je zlostavlja, ali ona je uspela da ga obuzda. Posle cele noći provedene u razgovoru, Plut ju je ostavio u životu i otišao.

Nebojša Petković, policijski inspektor u penziji koji je 2004. vodio ovaj slučaj, kaže da ga je zapanjilo to što je Radulovićeva preživela susret sa Plutom.

– Četiri sata je bila sama sa serijskim ubicom i uspela je da ostane žive, to je za nevericu. Mislim da se spasla samo zahvaljujući izuzetnoj inteligenciji i psihološkoj snazi. nije mu pokazala strah, prkosila mu je, čak ga je navela da zajedno pričaju i puše. Ti opušci su nam kasnije dali DNK profil, koji je upoređen sa biološkim tragovima na kapi nađenoj pored tela Jasmine Đošić. Ispostavilo se da je reč o istom čoveku – priča Petković.

On dodaje i da mu je Milena do najsitnijih detalja opisala napadača.

– Pošto je Milena pomenula i da je muškarac imao malo čudan akcenat, kontaktirali smo kolege iz Slovenije, poslali im sve podatke o ubici i dobili smo potvrdu da se radi o silvu Plutu – ispričao je Petković.

Plut je, kaže on, u međuvremenu već naslutio da će biti uhvaćen, pa je pobegao u Sloveniju, a njegovom prijatelju Živkoviću se od tada gubi svaki trag.

Uhapšen u Sloveniji nakon još jednog monstruoznog zločina

Vrativši se u domovinu, Plut je odlučio da se osveti Mirku Ulčaru što ga je potkazao za pljačku pošte u Ljubljani tri godine ranije. U zoru 24. februara 2006. upao je u kuću Ulčarevih. Mirka je vezao, a ženu mu Ljubicu silovao, pa ju je iskasapio nožem i zaklao. Mirko je uspeo da se oslobodi i pobegne, a Plut je ubrzo zatim uhapšen i osuđen na 30 godina zatvora za Ljubičino ubistvo.

Naredne godine, 2007, Plut je ostavio oproštajnu poruku upravniku zatvora u kom ga moli da ga sahrane sa Biblijom, a zatim je popio šaku lekova za smirenje i umro. Njegovo telo rodbina nije htela, pa je kremiran o trošku države.

Izvor: Informer, Blic

Podeli sa prijateljima:

Povezane vesti:

Ostavite komentar:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Aleksinačke na FB

Prvi privatni radio u jugoistočnoj Srbiji!

Reklamni prostor

Sport