Donacija Japana Opštoj bolnici u Aleksincu u iznosu od 78.100 evra

U prostorijama Vlade Republike Srbije danas je potpisan donatorski ugovor između Vlade Japana i Opšte bolnice Aleksinac.

Japan, foto: Pixabay.com
Japan, foto: Pixabay.com

Ugovor vredan 78.100 evra potpisali su ambasador Japana u Republici Srbiji Njegova ekselencija gospodin Takahiko Katsumata i v.d. direktora Opšte bolnice Aleksinac dr Goran Vidić. Time će, kroz projekat opremanja Opšte bolnice medicinskom opremom, biti obezbeđena dva sterilizatora za odeljenja hirurgije i mikrobiologije.
Pored potpisnika, svečanoj ceremoniji prisustvovali su ministarka zdravlja dr Danica Grujičić, državna sekretarka u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Emeše Lalić Urban, pomoćnica ministra u ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Biljana Barošević i predsednik opštine Aleksinac Dalibor Radičević koji je tom prilikom istakao:

“Jedna od bitnijih ustanova u Aleksincu je i Opšta bolnica Aleksinac i posebno mi je zadovoljstvo a ujedno i velika čast što ću danas ispred opštine Aleksinac moći da svedočim potpisivanju ugovora o donaciji koja će itekako značiti i opštini i njenim stanovnicima, a naravno i svim zdravstvenim radnicima u Aleksincu.
Hvala Japanskoj ambasadi i Vama Vaša ekselencijo što ste nam učinili čast i odabrali baš opštinu Aleksinac za jednu ovako značajanu donaciju.“

Vlada Japana kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva godinama unazad pruža finansijsku pomoć neophodnu za sprovođenje projekata koji doprinose ekonomskom i socijalnom razvoju zemlje, a glavne oblasti interesovanja su životna sredina, zdravstvena zaštita, obrazovanje i socijalna zaštita.

Izvor: Opština Aleksinac

Podeli sa prijateljima:

Povezane vesti:

Ostavite komentar:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Aleksinačke na FB

Prvi privatni radio u jugoistočnoj Srbiji!

Reklamni prostor

Sport