Ispraćaj kontingenta Vojske Srbije u mirovnu operaciju UN u Libanu

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije saopštilo je da je u kasarni „Knjaz Mihailo“ u Nišu danas održana vojna svečanost povodom upućivanja novog kontingenta Vojske Srbije u mirovnu operaciju Ujedinjenih nacija u Libanu.

Vojska, foto: Aleksinačke novine
Vojska, foto: Aleksinačke novine

Svečanosti je prisustvovao zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković, koji je izrazio uverenje da će ovaj kontingent Vojske Srbije, poput svojih prethodnika, uspešno realizovati sve zadatke u misiji i na taj način dostojno prezentovati našu zemlju u međunarodnom okruženju.

U sastavu kontingenta Vojske Srbije, koji će narednih šest meseci biti deo mirovnih snaga Ujedinjenih nacija u Libanu, su pešadijska četa iz Treće brigade kopnene vojske, štabni oficiri i element nacionalne podrške.

Oni će u zoni operacije, u sektoru „Istok“, izvršavati odgovorne zadatke na očuvanju mira u ovoj bliskoistočnoj zemlji.

Vojska Srbije je učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu otpočela 2010. godine upućivanjem pet štabnih oficira, a od tada je broj pripadnika Vojske Srbije u ovoj misiji značajno uvećan.

Trenutno u zoni operacije u Libanu, osim snaga u sektoru „Istok“, Vojska Srbije angažuje i vod za zaštitu snaga u sastavu italijanskog kontingenta u sektoru „Zapad“, navodi se u saopštenju.

Izvor: Vlada Srbije

Podeli sa prijateljima:

Povezane vesti:

Ostavite komentar:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Aleksinačke na FB

Prvi privatni radio u jugoistočnoj Srbiji!

Reklamni prostor

Sport