Održana sednica štaba za vanredne situacije u Aleksincu

U petak, 12. februara, u sali Skupštine opštine Aleksinac održana je 19. sednica Štaba za vanredne situacije sa početkom u 09,00 časova. Sednicu je otvorio i njome predsedavao Čedomir Rakić, zamenik komandanta Štaba i konstatovao da sednici prisustvuje 14 članova Štaba u užem sastavu, te da postoji kvorum za rad i odlučivanje.

Opština Aleksinac, foto: Google
Opština Aleksinac, foto: Google

Izveštaj je podneo dr Goran Vidić, direktor Opšte bolnice Aleksinac .

Nakon toga konstatovano je da se primećuje pad broja pozitivnih kao i broj prvih pregleda.

Prema izveštajima Opšte bolnice i Doma zdravlja, u periodu od 05.02.2021.godine do 12.02.2021.godine, testirano je 557 pacijenata od kojih je 76 pozitivno.

Povodom progašenja postojanja zarazne bolesti afričke kuge svinja u selima Mozgovo i Kraljevo, izveštaj je podneo Čedomir Anđelković, veterinarska stanica Čeda-Vet doo Kraljevo, ispred Stručno operativnog tima Štaba za vanredne situacije opštine Aleksinac za zaštitu i sprečavanje od zaraznih bolesti i epidemije životinja.

Na sednici Štaba za vanredne situacije usvojen je Zaključak da je na stočnim pijacama u naseljenim mestima Tešica i Korman zabranjena prodaja svinja, pa je shodno tome zabranjen i pristup prodavaca sa svinjama prostoru pijace dokle god traju mere suzbijanja zaraze AKS. Kontrola propisanih mera vršiće se od strane Komunalne inspekcije Odeljenja za inspekcijske poslove opštinske uprave opštine Aleksinac.

Članovi Štaba dali su negativno mišljenje što se tiče održavanja i sprovođenja ovogodišnjeg vašara povodom osmomartovskog praznika u Aleksincu, u periodu od 04. do 08. marta 2021.godine. Tokom pomenutog praznika prodaja cveća može da se obavlja na Zelenoj pijaci s obzirom da pijaca raspolaže sa oko 70 slobodnih tezgi.

Izvor: Opština Aleksinac, zvaničan sajt

Podeli sa prijateljima:

Povezane vesti:

Ostavite komentar:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Aleksinačke na FB

Prvi privatni radio u jugoistočnoj Srbiji!

Reklamni prostor

Sport