Pomoći medijima u malim sredinama! (FOTO, VIDEO)

Narodni poslanik Milija Miletić je na sednici Skupštine Srbije istakao da je potrebno pomoći medijima u malim i nerazvijenim sredinama, kao što je jugoistok Srbije.

Medij, ilustracija, foto: Pixabay
Medij, ilustracija, foto: Pixabay

On je na početku izlaganja čestitao 29. rođendan radio „Bubamari“ – jednoj od najstarijih radio-stanica
na jugoistoku Srbije.

– Čestitam radio „Bubamari“ rođendan i apelujem da treba pomoći svim lokalnim medijima. Bilo bi dobro da nadležno Ministarstvo pomogne takvim medijima i da se što više čuje o tim malim sredinama. Lokalni mediji svakodnevno informišu građane o dešavanjima i najvažniji su način informisanja – poručuje narodni poslanik.

Miletić je, takođe, apelovao da bi trebalo rešiti mnoge probleme koji „muče“ male sredine.

– Veliki problem malih sredina je to što nemaju Osnovne sudove, ali ni sudeće dane. Još jednom pozivam ministarstvo pravde da se obezbede sudeći dani tamo gde nema sudova. Veliki broj građana ne može da dođe do suda. Veliki su finansijski izdaci, potrebno je obezbediti sudeće dane u takvim sredinama – rekao je Miletić.

Da problem postoji i u vezi sa Katastrom, primer je opština Svrljig. – Tražio sam sastanak sa direktorom Katastra u Beogradu, ali nisam dobio poziv. Investicije, ulaganje u privredu, sve to zavisi od katastra. Javno ću govoriti o problemima, kako bi se pronašao način da se oni reše – kazao je Miletić.

Podeli sa prijateljima:

Povezane vesti:

Ostavite komentar:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Aleksinačke na FB

Prvi privatni radio u jugoistočnoj Srbiji!

Reklamni prostor

Sport