APR i ASK potpisali sporazum o preuzimanju podataka o privrednim subjektima

Direktor Agencije za privredne registre (APR) Milan Lučić i direktor Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Dejan Damnjanović potpisali su danas novi sporazum koji će omogućiti redovno preuzimanje podataka o privrednim subjektima, povezanim licima i stvarnim vlasnicima iz APR-a za potrebe obavljanja poslova iz oblasti sprečavanja korupcije.

Damnjanović je ocenio da je dosadašnja saradnja dveju agencija bila uspešna, izrazivši očekivanje da će, zahvaljujući potpisanom sporazumu, biti omogućen pristup većem broju servisa Agencije za privredne registre, čiji će podaci služiti u svrhu efikasnije provere imovine javnih funkcionera i time doprineti unapređenju rada Agencije za sprečavanje korupcije.

Lučić je sa svojim saradnicima predstavio kolegama iz Agencije za sprečavanje korupcije novi „Portal za isporuke podataka”, koji omogućava integrisano pružanje usluga na tehnološki savremen način.

Nove digitalne usluge učiniće podatke APR-a dostupnijim i korisnijim za svakodnevno obavljanje poslovanja i planiranje budućih poslovnih aktivnosti.

Putem portala, koji će biti pušten u rad do kraja godine, APR će efikasnije obavljati poslove iz svoje nadležnosti, obezbeđujući lakši pristup podacima za potrebe državnih organa, lokalne samouprave, ali i ostalih zainteresovanih korisnika.

Novo rešenje pružiće kvalitetan, konzistentan i fleksibilan onlajn pristup ažurnim podacima iz svih registara i evidencija Agencije, uz mogućnost korišćenja raznih naprednih funkcionalnosti i pametnih pretraga, te dnevno praćenje relevantnih promena.

Podeli sa prijateljima:

Povezane vesti:

Ostavite komentar:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Aleksinačke na FB

Prvi privatni radio u jugoistočnoj Srbiji!

Reklamni prostor

Sport