Srpskim sportistima besplatno testiranje na COVID-19

Direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije Goran Bojović i vršilac dužnosti direktora Direkcije za nacionalne referentne laboratorije Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije Nenad Dolovac potpisali su danas Sporazum o PCR testiranju sportista i sportskih stručnjaka.

Udovičić, foto: Aleksinačke novine
Udovičić, foto: Aleksinačke novine

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je nakon potpisivanja tog dokumenta u Palati Srbija da u sistemu sporta ima oko pola miliona ljudi kojima će, uz redovne zdravstvene preglede u Zavodu za sport i medicinu sporta, sada biti omogućeno i testiranje na koronavirus.

U sistemu sporta ima oko 500.000 ljudi, osećamo veliku društvenu odgovornost i znamo da je značajno da smanjimo mogućnost zaražavanja i da omogućimo nesmetan trening i takmičenja, istakao je Udovičić.

On je preneo posebnu zahvalnost ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislavu Nedimoviću i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru, koji su po ko zna koji put pomogli sistemu sporta.

Ovo je dokaz da svi zajedno kao jedan tim možemo da pobedimo nevidiljvog neprijatelja, da delujemo i preventivno i odgovorno.Takođe, ovo je značajna i finansijska pomoć klubovima, jer besplatno svi mogu da se testiraju. Važno je i iz zdravstvenog aspekata, ali i za dalje obavljanje treninga i takmičenja, poručio je on.

U ime sportista na podršci se zahvalila olimpijska šampionka u tekvondou reprezentativka Srbije Milica Mandić.

Bez podrške ne bismo uspeli da pravimo vrhunske rezultate. Hvala vam što brinete o našem zdravlju i olakšavate početak novih takmičenja i treninga, rekla je Mandić.

Svečanom potpisivanju sporazuma u Palati Srbija prisustvovali su i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, ministar zdravlja Zlatiboru Lončaru, kao i selektor muške vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić.

Izvor: Vlada Srbije

Podeli sa prijateljima:

Povezane vesti:

Ostavite komentar:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Aleksinačke na FB

Prvi privatni radio u jugoistočnoj Srbiji!

Reklamni prostor

Sport