Uskoro konkurs za popunjavanje 1.312 slobodnih radnih mesta u školstvu

Ministarka prosvete u Vladi Republike Srbije Slavica Đukić Dejanović najavila je danas da će osnovne i srednje škole u narednom periodu raspisati konkurse za prijem u radni odnos u ustanovama obrazovanja za upražnjenih radnih mesta sa najmanje 30 odsto angažovanja, čime se realizuje sedma A (7a) faza zapošljavanja na neodređeno vreme u prosveti.

Škola, školstvo, foto: pixabay.com
Škola, školstvo, foto: pixabay.com

Đukić Dejanović je istakla da je, zahvaljujući ovim odlukama, u poslednje četiri godine posao za stalno dobilo više od 22.600 zaposlenih u ustanovama obrazovanja.

Ministarka je rekla da je, pored brige o povećanju zarada zaposlenih u prosveti, ovo jedan od načina kojim Ministarstvo prosvete i Vlada Srbije pokazuju brigu o obrazovnom sistemu i prosvetnim radnicima, i naglasila da se ovi procesi dogovaraju i sprovode u saradnji sa sindikatima.

U skladu sa ovom odlukom osnovne i srednje škole u narednom periodu raspisaće konkurse za prijem u radni odnos za radna mesta sa normom od najmanje 30 odsto, koja su ostala slobodna zaključno sa 31. decembrom 2020. godine.

U prethodnih sedam faza zapošljavanja, počev od 2020. godine, radno mesto na neodređeno vreme dobilo je više od 22.600 prosvetnih radnika u osnovnim i srednjim školama.

(Vlada)

Podeli sa prijateljima:

Povezane vesti:

Ostavite komentar:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Aleksinačke na FB

Prvi privatni radio u jugoistočnoj Srbiji!

Reklamni prostor

Sport