Kovid-19: Epidemija izazvana koronavirusom pod kontrolom

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Aleksincu da je u epidemiološkom smislu situacija u vezi sa epidemijom koronavirusa pod kontrolom, da je sve manje zaraženih i da je Srbija među zemljama koje imaju najviše testiranih na dnevnom nivou.

Kovid-19, test, ilustracija, foto: Fernando Zhiminaicela, pixabay.com
Kovid-19, test, ilustracija, foto: Fernando Zhiminaicela, pixabay.com

Brnabić je istakla da je fokus sada na tome da zadržimo sve pod kontrolom i da na prvom mestu obezbedimo zdravlje nacije, a onda da se borimo sa posledicama kojih u našoj zemlji još uvek nema mnogo, što je takođe razlog za optimizam.

Ona je ukazala na to da će Srbija nakon pandemije koronavirusa imati najmanji pad BDP-a u Evropi, odnosno da će, ili završiti na nuli, ili imati blagi rast.

Znaćemo kako da ponovo zaposlimo one koji su izgubili radna mesta tokom krize, a kojih je približno 8.000, umećemo da podignemo ekonomiju i izvoz, tako da naš ekonomski rast ne trpi zbog koronavirusa, poručila je premijerka.

Istovremeno, ona je izrazila nadu da će nova vlada u Prištini biti dovoljno odgovorna, pre svega prema svojim građanima, i da neće voditi populističku politiku, već da će razmišljati o tome šta je potrebno uraditi za ekonomski napredak celog regiona.

Brnabić je rekla da ne zna da li će se izborom nove vlade u Prištini nešto promeniti prema Srbiji, ali je izrazila nadu da hoće, jer je to u interesu svih građana regiona, bez obzira na to da li su Srbi ili Albanci ili bilo koje nacije.

Izvor: Vlada Srbije

Podeli sa prijateljima:

Povezane vesti:

Ostavite komentar:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Aleksinačke na FB

Prvi privatni radio u jugoistočnoj Srbiji!

Reklamni prostor

Sport