Uprava za agrarna plaćanja dobila novu direktorku

Nova direktorka Uprave za agrarna plaćanja je Biljana Petrović iz Šapca koja ima 15 godna iskustva u bankarskom sektoru, prenosi internet portal ‚‚Domaćinska kuća“. 

Petrovićeva ima bogato iskustvo u radu sa vlasnicima poljoprivrednih gazdinstava, a na poziciji direktorke Odeljenja za upravljanje prodajom agro biznisu u NLB je bila tri godine.

Biljana Petrović je vodila tim od 30-tak zaposlenih koji su bili na raspolaganju vlasnicima poljoprivrednih gazdinstava bez obzira gde se nalaze u Srbiji.

Šta kaže nova direktorka o učešću žena u agrobiznisu:

Žene tek treba da se izbore za veće učešće u agro biznisu. Evropske statistike pokazuju da je prosečna površina gazdinstva u vlasništvu žena dvostruko manja od površine koju poseduju njihove muške kolege. Prosečno „žensko“ gazdinstvo poseduje 6, a prosečno „muško“ 12 hektara. U Srbiji, žene su nosioci oko 17 odsto gazdinstava, Tokom 15 godina svoje bankarske karijere, nisam još srela nijednu ženu koja nije vratila kredit od prvog do poslednjeg dinara, i uvek ću podržavati žene da uzimaju kredite, da ulažu u svoju proizvodnju jer samo ako ulažete u sebe, ako radite na sebi možete da postignete uspeh. “

Izvor: Domaćinska kuća

Podeli sa prijateljima:

Povezane vesti:

Ostavite komentar:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Aleksinačke na FB

Prvi privatni radio u jugoistočnoj Srbiji!

Reklamni prostor

Sport