Zoran Maksimović posvetio pesme svom jugu, svojoj Srbiji

Zoran Maksimović Komeja, neumorni pesnik i tekstopisac, nastavlja da oplemenjuje srpsku muzičku scenu svojim dubokim stihovima, iako je stigao do drugog kraja sveta, u Ameriku. Rođen u niškom selu Malča 27. decembra 1948. godine, Zoran je oduvek bio vezan za svoju rodnu grudu.

Zoran Maksimović Komeja, privatna arhiva
Zoran Maksimović Komeja, privatna arhiva

Internet portal ,,Niške novine“ Zorana Maksimovića Komeju pozicionirao je u kategoriji ,,Poznate Nišlije“, jer mu svakako to mesto i pripada.

Mnogi su Zorana upoznali putem našeg medija, kao i drugih medija koji su u prethodnom periodu pisali o njemu.

U razgovoru sa novinarom Markom Miladinovićem, koji je intervjuisao Maksimovića, otkrivamo nove detalje oko pesama koje su obeležile jednu eru, promovisale i promovišu Niš i ovaj deo Srbije.

Maksimović je moj dobar prijatelj, veoma mi je drago što je pristao da sa nama podeli kako je pisao pesme, kako ih danas piše, odakle dolazi ta inspiracija, u ovim godinama. Kada sam razgovarao sa njim bio sam siguran da Srbija i svet treba da upoznaju Zokija. Maksimović je svih ovih godina bio u senci svojih pesama, potpisan kao autor, ali ništa više od toga. Rešio sam da sa njim napravim jedan duži intervju, da razgovaramo o muzici, tekstovima, nadahnućima, ali i životu u Americi i Srbiji, ističe Miladinović za Niške novine.

Sa više od 50 narodnih pesama koje odjekuju na radio stanicama širom Srbije i regiona, Maksimović je zasluženo stekao reputaciju kao talentovani pesnik čije reči dodiruju srca slušalaca. Njegovi stihovi nisu samo poetski izrazi mašte, već autentična svedočanstva o stvarnom životu, porodici, domovini i životu u inostranstvu.

Iako je pretrpeo lične tragedije, poput gubitka dva sina, Zoran Maksimović nije dozvolio da ga to obeshrabri u stvaranju. Naprotiv, svakodnevno se hrabro suočava sa životom i nastavlja da piše, inspirišući se životom i ljudima oko sebe.

Jedna od njegovih popularnih pesama, posvećena Niškoj Banji, i danas se rado sluša, ali Zoran ne miruje. I dalje mu nadolaze nove ideje, i godine ga ne sprečavaju da nastavi da stvara. Njegovi stihovi ostaju oda ljubavi prema Srbiji i njenom narodu, a njegova dela dodiruju srca i duše svih koji ih čitaju ili slušaju.

Podeli sa prijateljima:

Povezane vesti:

Ostavite komentar:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Aleksinačke na FB

Prvi privatni radio u jugoistočnoj Srbiji!

Reklamni prostor

Sport