Poslanik iz seljačke stranke najavio da stižu NEPOVOLJNI DANI ZA STOČARE!

Narodni poslanik i predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić upozorava da je neophodno staviti van snage Pravilnik o izmenama Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja prava za podsticaje u stočarstvu za kvalitetna priplodna grla kojim se otežava već teška situacija u stočarstvu.

Narodni poslanik Milija Miletić, foto: Parlament
Narodni poslanik Milija Miletić, foto: Parlament

Naime, Pravilnikom o izmeni Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu za kvalitetna priplodna grla je došlo do izmene člana 3 Pravilnika tako što se reči: „od 1. februara 2023. godine“ zamenjuju rečima „od 1. januara 2023. godine“.

Ovom izmenom su uzgajivači kvalitetnih priplodnih grla onemogućeni da blagovremeno podnesu zahtev za subvencije u januarskom roku, i to za grla koja ulaze u proizvodnju od 01. 07. 2022. do 31. 12. 2022. godine i na taj način je faktički ukinuto pravo na korišćenje sredstava.
Miletić je ukazao da je neophodno Pravilniik staviti van snage i omogućiti uzgajivačima da se za korišćenje sredstava prijavljuju na dosadašnji način:

-Potrebno je Pravilnik, koji je donelo Ministarstvo poljoprivrede, staviti van snage. Iniciraću da se za korišćenje sredstava uzgajivači prijavljuju na dosadašnji način. Izmenom Pravilnika se dodatno otežava već teška situacija u stočarstvu, ne smemo dozvoliti da uzgajivači prodaju svoja grla –poručio je narodni poslanik.

Miletić je uputio zahtev predsedniku Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu kako bi se razgovaralo o stavljanju van snage ovog pravilnika.

Podeli sa prijateljima:

Povezane vesti:

Ostavite komentar:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Aleksinačke na FB

Prvi privatni radio u jugoistočnoj Srbiji!

Reklamni prostor

Sport