Vraćamo turizam na privrednu mapu Srbije

Vraćamo turizam na ekonomsku i privrednu mapu Srbije, poručio je potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Foto/ mirror.co.uk
Foto/ mirror.co.uk

On je, u izjavi, uoči sutrašnjeg otvaranja 38. Međunarodnog sajma turizma, istakao da je značajno što premijer Aleksandar Vučić danas otvara Sajam.

„To ranije nije bio slučaj i to govori o značaju koji ova vlada daje turizmu. Vraćamo turizam na ekonomsku i privrednu mapu Srbije“, poručio je Ljajić u izjavi Tanjugu.

On je rekao i da očekuje da će na Sajmu turizma biti oboreno nekoliko rekorda.

„Neke rekorde smo već oborili, jer će učestvovati 55 zemalja i 1.150 učesnika. Očekujemo obaranje rekorda i kada je reč o ukupnom broju posetilaca, jer je prošle godine bilo njih oko 70.000, a ove godine očekujemo bar 75.000“, rekao je Ljajić dodajući da očekuje prisustvo i oko 100 novinara uglavnom iz regiona.

Prema njegovim rečima, Sajam je idealna prilika da se Srbija predstavi u najboljem svetlu, budući da je reč o jednom od najvećih sajmova u jugoistočnoj Evropi, dok je u čitavoj Evropi u prvih sedam po obimu, kapacitetima i broju izlagača.

„Verujem da će to biće prilika da se naprave brojni ugovori i aranžmani. U tom smislu, ovaj sajam je sličan berlinskom, miks poslovnog i potrošačkog. Tu će i naših 110 lokalnih samouprava imati priliku da predstave turističku ponudu“, rekao je Ljajić.

On je izrazio nadu da će Sajam turizma biti prekretnica kad govorimo o daljem rastu turističkog prometa, i dodao da će po prvi put na štandu Turističke organizacije Srbije biti otvoren šalter Pošte gde će građani moći da podnesu zahtev za korišćenje vaučera.

(Blic)

Pročitajte i ovo...

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *