Poziv statistima za film “Čarape kralja Petra“

Zillion, beogradska producentska kuća vrši pripreme za snimanje domaćeg filma „Čarape kralja Petra“Film će biti sniman na Staroj planini od 15. do 30. marta.

Kasting za zainteresovane statiste biće održan 17. i 18. februara u Domu kulture u Knjaževcu od 11 do 16 časova.

Mogu se prijaviti svi zaintersovani muškarci, žene i deca od 5 do 70 godina starosti. Posao statista biće plaćen.

Zainteresovani mogu dobiti više informacija na mejl dudamarkovic@gmail.com, ili telefon 064 2366 444.

Film “Čarape kralja Petra“ obrađuje povlačenje srpske vojske preko Albanije u toku Prvog svetskog rata, u kome je, nasuprot svenarodnoj tragediji epskih razmera, suprotstavljena lična tragedija kralja Petra Karađorđevića, koji golgotu preživljava putujući na seljačkim, volovskim zapregama, povlačeći se pred neprijateljem i ostavljajući svoju zemlju za sobom.

Izvor: Knjaževac vesti

Pročitajte i ovo...

1 komentar

 1. Milovan Vitezović je 1994. godine izdao i napisao roman . Vitezovićev roman je i objavljen na osam jezika – italijanskom, engleskom, grčkom, ruskom, francuskom, rumunskom, švedskom i esperantu.
  Snimanje “Čarape Kralja Petra” u filmu i TV seriji Lazara Ristovskog treba da bude ove godine. Uz Lazara Ristovskog ili uz Dragoslava Ilića u ulozi Kralja Petra I Karađorđevića treba da igraju: Ivana Žigon u ulozi Makrene Spasojević, Milan Kolak u ulozi Marinka Spasojevića, Gordan Kičić ili Predrag Smiljković ili Tanasije Uzunović u ulozi Nikole Pašića, Aljoša Vučković ili Branko Cvejić ili Marko Nikolić u ulozi Vojvode Radomira Putnika, Vladan Živković ili Nenad Ćirić u ulozi Vojvode Stepe Stepanovića, Radoslav Milenković u ulozi Lazara Pačua, Aleksandar Vučković u ulozi Regenta/Kralja Aleksandra I Karađorđevića, Bojan Dimitrijević u ulozi Princa Đorđa Karađorđevića, Branislav Lečić ili Gojko Baletić u ulozi Kneza Arsena Karađorđevića, Predrag Miletić u ulozi Pukovnika Kneževića, Irfan Mensur u ulozi Ilije Đukanovića, Slobodan Boda Ninković u ulozi Generala Pavla Jurišića Šturma, Petar Benčina u ulozi Dimitrija Tucovića, Vladimir Cvejić u ulozi Vojvode Vojislava Tankosića, Mladen Nelević u ulozi Kralja Nikole I Petrovića Njegoša, Miodrag Krstović u ulozi Serdara Janka Vukotića, Nebojša Kundačina u ulozi Jovana Dučića, Ivana Mihić u ulozi Princeze Jelene Karađorđević-Romanov, Goran Radaković u ulozi Kneza Pavla Karađorđevića, Dejan Lutkić u ulozi Doktora Svetislava Simonovića, Jugoslava Drašković u ulozi Isidore Sekulić, Ljubomir Bandović u ulozi Cara Nikolaja II Romanova i mnogi drugi. Film i serija trebali bi biti prikazani 2017. godine. Film i serija “Čarape Kralja Petra” biće najgeldaniji u svim regionima.
  Priča o Kralju Petru I Karađorđeviću i Makreni Spasojević koja je tražila svog sina jedinca Marinka u Albaniji. Makrena je zamolila kralja da pronađe njenog sina Marinka da mu preda vunene čarape, koje mu je majka isplela.
  Milovan Vitezović je po ovom romanu, proširujući ga, ispisao scenario za film i seriju od 10 ili 15 epizoda. Snimanje filma i serije trebalo je da počne 2013, 2014 , 2015, 2016 i 2017. godine. Biće snimani u Srbiji, Rusiji, Albaniji, na Krfu, Parizu i Solunu.
  Film i Serija „Čarape Kralja Petra“ po romanu Milovana Vitezovića trebalo bi da počne 2013, 2014, 2015, 2016 i 2017. godine zbog nedostatka novca!
  RTS će 2018. emitovati „Čarape Kralja Petra“ sa Lazarom Ristovskim.
  Ja sam jedva čekao snimanje prve klape filma i serije „Čarape Kralja Petra“ po romanu Milovana Vitezovića u režiji Petra Ristovskog. Sa srećom!
  0  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *