Film o Nikolaju Nikolajeviću Rajevskom

Aleksinačko pozorište potpisalo je ugovor sa producentskom kućom Laki produkcija o koprodukciji dokumentarno-igranog filma kojim će biti obeleženo 140 godina od pogibije čuvenog ruskog pukovnika Nikolaja Nikolajevića Rajevskog.
foto
Pukovnik Rajevski poginuo je, kao dobrovoljac u srpsko-turskom ratu 1876. u Gornjem Adrovcu kod Aleksinca, a na mestu pogibije je sada prelepa crkva posvećena njemu.
Inače, prema njegovom liku Lav Tolstoj je kreirao lik Vronskog u romanu “Ana Karenjina”.
Rajevski
Rajevski

Film će režirati Goran Erčević, a u glavnim ulogama naći će se neki od najboljih srpskih glumaca: Bane i Toma Trifunović, Vojin Ćetković, Ljiljana Stjepanović, Dejan Tončić i Olga Odanović.

Glumac Ivan Bekjarev biće u ulozi naratora, dok će neke od uloga biti poverene i aleksinačkim glumcima, Milošu Paoviću, Viobranu Goluboviću i drugima.
Snimanja će biti realizovana tokom proleća 2016. na lokacijama na Krimu, Sent Peterburgu, na Šarganu, manastiru Sveti Roman kod Đunisa i na teritoriji opštine Aleksinac, dok bi premijera trebalo da bude organizovana u Aleksincu povodom obeležavanja 140 od pogibije Rajevskog.

Pročitajte i ovo...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *