Dvogodišnje blizance danima tukao šipkom

Saša Usković (32) iz Aleksinca osumnjičen za nasilje u porodici – mučki zlostavljao pastorke i trudnu nevenčanu suprugu. Zlostavljanje otkriveno kada je očuh dečaku polomio rebra.

Dečaci su zadržani u bolnici, a po izlasku, preuzeće ih hraniteljska porodica, foto: novosti.rs
Dečaci su zadržani u bolnici, a po izlasku, preuzeće ih hraniteljska porodica, foto: novosti.rs

Blizance je tukao metalnom šipkom, a Snežanu drvenom motkom od džogera. Kada bi se onesvestili od batina, polivao ih je vodom i nastavljao torturu. Tek tako, iz čista mira. Pitanje je da li bi deca priživela i sa kakvim posledicama da jednom od njih nije polomio rebra. To je detetu spasilo život jer je u bolnici sve izašlo na videlo.

hro-dvogodisnje-blizance-(1
Foto: Večernje novosti, novosti.rs

Ovo su detalji jezivog porodičnog nasilja koje su trpeli dvogodišnji blizanci L. V. i L. V. iz Niša, a koje je za “Novosti” otkrio izvor iz policije. Mališane je fizički zlostavljao očuh Saša Usković (32) iz Aleksinca. Ovaj monstrum je redovno tukao i nevenčanu suprugu i majku blizanaca Snežanu Eminović (42) iz Kruševca, koja je u sedmom mesecu trudnoće i ima još šestoro maloletne dece!

Usković je od 2. januara u bekstvu. Nestao je pre nego što je policija stigla da ga uhapsi zbog nasilja u porodici. Raspisana je potraga za njim, a zbog svega što je učinio preti mu i do 10 godina zatvora. Snežana se vratila svojim roditeljima, a blizanci će nakon lečenja biti smešteni u hraniteljsku porodicu. Njih dvojica su gotovo bebe jer su tek 12. januara napunili dve godine.

Životi dece spaseni su u poslednjem trenutku. Naime, lekari iz aleksinačkog Doma zdravlja L. V. su uputili na lečenje na Kliniku za dečju hirurgiju, odakle su odmah zbog prirode povreda obavestili policiju.

– Majka je prvobitno negirala da su dečaci zlostavljani, ali je zatim otvorila dušu i ispričala kakav horor su preživljavali – kaže naš izvor.

Pomoćnik direktora Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju Kliničkog centra u Nišu, docent dr Dragoljub Živanović, kaže da je L. V. imao prelome rebara i teške povrede glave.

– Telo mu je bilo celo u modricama i podlivima. Odmah smo zvali policiju, koja je ubrzo dovela i brata koji je imao nešto lakše povrede – priseća se dr Živanović. – Obojica trenutno imaju respiratornu infekciju, ali su u stabilnom stanju.

Nakon izlečenja, mališani će verovatno biti upućeni u hraniteljsku porodicu.

BOJALA SE NASILNIKA

Snežana je navodno u braku sa jednim Nišlijom, ali ga je nedavno napustila i prešla sa četvoro dece da živi kod Uskovića. Ona je u poodmakloj trudnoći i trenutno je pronašla spas kod roditelja u Kruševcu. Kako smo saznali, ona tvrdi da se bojala da nasilnika prijavi policiji.

(Večernje novosti, D. ALIHODžIĆ – M. PETKOVIĆ)

Pročitajte i ovo...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *