Davor Štefanek u poseti Aleksincu

Predsednik i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i Goran Marinković danas će posetiti Aleksinac kako bi se na licu mesta upoznali sa radom sportskog saveza naše opštine i kroz direktni kontakt pokušali da ostvare što bolju saradnju sa lokalnim institucijama.

Štefanek, foto: M. Miladinović
Štefanek, foto: M. Miladinović

Kako najavljuje predsednik Sportskog saveza opštine Aleksinac Bojan Mladenović, sa gostima su planirani obilasci stadiona Fudbalskog kluba „Napredak“, kao i terena „Taš“, a nakon toga će u centru grada svoje umeće pokazati i mališani koji treniraju u Džudo klubu „Aleksinac“, Džudo i džiu-džica klubu „N&F“ i Karate klubu „Aleksinac“.

Takođe, predsednik i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije sastaće se i sa predstavnicima Opštinske organizacije za turizam i sport, kao i sa predsednikom opštine, a sve sa ciljem pronalaženja efikasnijeg načina finansiranja klubova na lokalu.

– Naš najveći problem je finansiranje sportskih klubova, tako da ćemo sa savezom i sa opštinom probati da to rešimo i da povećamo sredstva koja se iz lokalnog budžeta izdvajaju za sport. Uz više finansija klubovi bi sigurno postizali bolje rezultate, a verujemo i da bi veći broj kako mladih, tako i odraslih odlučio da se bavi sportom, takmičarski ili samo rekreativno – poručuje Mladenović.

Posete čelnih ljudi Sportskog saveza Srbije organizuju se u cilju unapređenja rada samog saveza i prevazilaženja problema sa kojima se lokalni savezi i sportske organizacije svakodnevno susreću.

Info: Sportski savez opštine Aleksinac

Pročitajte i ovo...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *