Aleksinac primer uspešne primene GIS tehnologija

U sredu, 24.02.2016. godine, u Beogradu, u hotelu „M-Best Vestern“ održan je šesti sastanak GIS Mreže Stalne konferencije gradova i opština (SKGO).

skgo

Naime, SKGO već duži niz godina u okviru GIS mreže okuplja gradove i opštine sa ciljem razmene iskustava u oblasti korišćenja savremenih tehnologija u svrhu upravljanja prostornim razvojem lokalnih zajednica.

Na pomenutom sastanku Mreže predstavljeni su primeri uspešne primene GIS tehnologija u svakodnevnom radu lokalnih administracija, a bilo je reči i o načinima za unapređenje razmene znanja i iskustava lokalnih stručnjaka u ovoj oblasti.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Aleksinac, kao i predstavnici opštine Merošina, koji su kao partnerinosioci aktuelnog projekta „Uvođenje i nadogradnja geografskog informacionog sistema u opštinama Merošina i Aleksinac“. Cilj projekta je razvoj ovih opština kroz unapređenje sistema dobrog upravljanja, jačanja lokalnih kapaciteta za planiranje i unapređenje transparentnog procesa donošenja odluka, uključujući razvoj, uvođenje i usvajanje relevantnih i važnih propisa, procedura i alata. Ukupna vrednost projekta je 149.979 evra, dok je učešće opština Aleksinac i Merošina 16.000 evra.

Saradnik Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Aleksinac, Aleksandar Matejević, predstavio je zajednički projekat opština Aleksinac i Merošina kao primer dobrog upravljanja i učestvovao u panel diskusiji na temu razvoja GIS sistema u lokalnoj samoupravi.

(Opština)

Pročitajte i ovo...

1 komentar

  1. Kume,samo cepaj! Otac ti je,a moj Kum, Bog da mu dusu prosti, bio „igrac“ pa je red da se tradicija nastavi.Da te uskoro vidim kao sefa nekog odeljenja.
    0    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *