Arhiva vestiHronika

Optužio policiju za torturu

Pre dve godine preduzetnik Milan Milković iz Aleksinca prijavio je da su ga pretukli policajci kojima je odbio da besplatno pere automobile. Ne samo da do danas nije završena istraga, već Milković i dalje podnosi nove prijave i tvrdi da njega i porodicu nakon toga stalno maltretiraju i zastrašuju.

tortura

Na snimku vidi se lik. Vide se i datum i vreme. Mesto je parking ispred perionice porodice Milkov u Aleksincu. Na automobilu su tada izbušene gume, a sada, posle godinu ipo, isti automobil, na istom mestu je zapaljen.

„Auto je goreo, širio se dim, bilo je strašno. Strašno“, kaže preduzetnik iz Aleksinca Milan Milković.

Milković kaže da je strašno sve što se njemu i porodici dešava u poslednje dve godine. Za sve krive, a to je i prijavio, lokalne policajce kojima je odbio da besplatno pere automobile.

„Život nam se pretvorio u pakao. Dešavaju nam se čudne stvari, pretnje, pisanje grafita po našoj porodičnoj kući“, navodi Milković.

Milković je i zbog grafita podneo prijavu, kao i zbog toga što je dva puta pretučen. Po jednoj prijavi – u samoj policijskoj stanici u Aleksincu. Saslikama išao je i do Beograda i razgovarao sa inspektorima unutrašnje kontrole policije.

Grafit, AleksinacIzvor: N1

„Kao kad se ništa nije desilo, a naš život se pretvorio u pakao. Ne samo moj, nego i moje dece i cele moje porodice“.

Porodicu čuvaju alarmi, kamere pokrivaju pristup kući iz svih uglova, pod celodnevnim su nadzorom, ali se, kažu, ne osećaju sigurno, jer i posle dve godine nisu dobili odgovor da li ih čuva i policija.

„Deca su pod velikim stresom. Strahuju. Ne smeju sami da ostanu kući. Ujutru kada pođu u školu pratimo ih, čekamo iz škole da se vrate“, kaže Sanja Milković.

Milkovići znaju ko je čovek sa snimka. Kažu da to zna i policija, a kako nam je potvrđeno, do danas protiv njega nije podneta krivična prijava. Nema posledica ni za policajce koji su ga pretukli.

(Autor teksta: Gordana Bjeletić, Izvor: N1)

Tagovi

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Close
Close