Arhiva vestiDobre vestiEkonomija

Aleksinac primer uspešne primene GIS tehnologija

U sredu, 24.02.2016. godine, u Beogradu, u hotelu „M-Best Vestern“ održan je šesti sastanak GIS Mreže Stalne konferencije gradova i opština (SKGO).

skgo

Naime, SKGO već duži niz godina u okviru GIS mreže okuplja gradove i opštine sa ciljem razmene iskustava u oblasti korišćenja savremenih tehnologija u svrhu upravljanja prostornim razvojem lokalnih zajednica.

Na pomenutom sastanku Mreže predstavljeni su primeri uspešne primene GIS tehnologija u svakodnevnom radu lokalnih administracija, a bilo je reči i o načinima za unapređenje razmene znanja i iskustava lokalnih stručnjaka u ovoj oblasti.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Aleksinac, kao i predstavnici opštine Merošina, koji su kao partnerinosioci aktuelnog projekta „Uvođenje i nadogradnja geografskog informacionog sistema u opštinama Merošina i Aleksinac“. Cilj projekta je razvoj ovih opština kroz unapređenje sistema dobrog upravljanja, jačanja lokalnih kapaciteta za planiranje i unapređenje transparentnog procesa donošenja odluka, uključujući razvoj, uvođenje i usvajanje relevantnih i važnih propisa, procedura i alata. Ukupna vrednost projekta je 149.979 evra, dok je učešće opština Aleksinac i Merošina 16.000 evra.

Saradnik Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Aleksinac, Aleksandar Matejević, predstavio je zajednički projekat opština Aleksinac i Merošina kao primer dobrog upravljanja i učestvovao u panel diskusiji na temu razvoja GIS sistema u lokalnoj samoupravi.

(Opština)

Tagovi

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Kume,samo cepaj! Otac ti je,a moj Kum, Bog da mu dusu prosti, bio „igrac“ pa je red da se tradicija nastavi.Da te uskoro vidim kao sefa nekog odeljenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Close
Close