AktuelnostiArhiva vestiHronika

Maltretiranom dvogodišnjaku slomljena rebra!

Policija traga za Sašom Uskovićem (32) iz Aleksinačkog rudnika zbog sumnje da je fizički zlostavljao dvogodišnje blizance L.V. i L.V. kojima je bio očuh kao kao i njihovu majku Snežanu Eminović (42) sa kojom je živeo u vanbračnoj zajednici.

Milka Uskokovič pred kućom, Foto: Branko Janačković
Milka Uskokovič pred kućom, Foto: Branko Janačković

Prema nezvaničnim saznanjima, Usković je navodno decu tukao metalnom šipkom a ženu drvenom drškom od džogera. Od 2. januara ga nema na adresi na kojoj živi u Aleksinačkim rudnicima.

Slučaj je otkriven 1. januara ove godine kada Snežana dovela jednog od mališana na pregled u aleksinačku bolnicu zbog visoke temperature pa su lekari uočili povrede po glavi i telu i obavestili policiju.

„Ona je u prvo vreme odbijala da kaže odakle povrede deci ali se onda poverila da u dužem vremenskom periodu trpi maltretiranje nevenčanog supruga koji bije nju i decu“, kaže naš izvor.

Jedan mališan je upućen na Dečju kliniku za ortopediju i hirurgiju u Nišu a ubrzo je za njim prebačeno i drugo dete.

„Prvo dete koje je u noći između 1. i 2. januara dovezeno na našu kliniku imalo je povredu glave i prelom rebara kao i modrice po celom telu. Drugo dete je prebačeno kasnije i on nije imao ozbiljne povrede već samo po neku modricu. Oni se trenutno leče zbog respiratorne infekcije i njihovo stanje je stabilno“, kaže pomoćnik direktora Dečje ortopedske klinike docent dr Dragoljub Živanović.

Snežana Eminović koja ima četvoro dece i koja je u sedmom mesecu trudnoće, prešla je da živi u Kruševac kod roditelja. Prema nezvaničnim saznanjima dvoje zlostavljanih mališana biće premešteni u hraniteljsku porodicu rešenjem Centra za socijalni rad.

Sašina majka Milka Usković pak demantuje da je njen sin tukao pastorke i nevenčanu ženu, ističući da nije u bekstvu već da radi u Beogradu.

„Nikada ih nije udario. Jedan od dvoje mališana ima epilepsiju i stalno pada ali ga i majka tuče. Koliko puta su me komšije zvale da mi kažu da ih bije. Saša je u Beogradu gde radi na građevini, dolazi kući na 10 dana. Za Novu godinu samo što je došao, morao je da se vrati, takav mu je posao“, kaže Milka.

(Izvor: Alo!, piše: Branko Janačković)

Tagovi

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Close
Close