AktuelnostiArhiva vestiZanimljivosti

NEČUVENO: NADŽIVEO 25 LJUDI KOJI SU MU BILI NA „SAHRANI“, PA I LEKARA

Kada su Dragiši Milivojeviću 1995. godine lekari saopštili da ima rak grla i da mu je ostalo svega tri meseca života, niko nije mogao ni da nasluti kakav će epilog imati njegova dramatična životna priča.

Ilustracija, stariji čovek, foto: Steve Buissinne, pixabay.com
Ilustracija, stariji čovek, foto: Steve Buissinne, pixabay.com

Dragiša, rodom iz Jovanovca kod Kragujevca, poznatiji kao Drakče Konjar, odlučio je da sve preduzme ne bi li našao spas za sebe i odmah je otisao u beogradski Urgentni centar.

– Lekar, koji je rodom iz Kragujevca, tada mi je rekao: „Mogu da te spasem, ali moram da ti izvadim i grlo i glasne žice“ – priča Dragiša za „Blic“, čiji se govor sada jasno čuje samo preko medicinskog aparata, koji se koristi za takve situacije.

Odmah posle operacije, ovaj hrabro čovek odlučuje da i dalje učestvuje na trkama konjskih zaprega. Odlučio je i da više ne pije vodu, već samo pivo i kozje mleko, a sada smatra da su mu te odluke spasle život. I dan-danas, kako kaže, radi „punom parom“.

Sada se priseća kako je izgledalo to kada je „pravio svoju sahranu“ u legendarnoj kragujevačkoj kafani „Biblioteka kod Milutina“.

– Najviše smo voleli da se skupljamo u „Biblioteci“ pa sam odlučio da svoj „ispraćaj“ baš tu i napravim. Pozvao sam svoje drugare, njih dvadeset i petoro, i dok smo sedeli, jeli i pili, ja sam im ispričao koja me je muka spopala – kaže Drakče.

Danas, ne samo što je Drakče Konjar pobedio tu opaku bolest, već je posle 23 godine od tog događaja jedini preživeli od svih dvadeset i petoro tada prisutnih.

Umro je čak i od Drakčeta 15 godina mlađi doktor, koji mu je te daleke 1995. godine dijagnostifikovao rak i saopštio da ima još najviše tri meseca života.

Izvor: Blic, piše: Nebojša Raus

Tagovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Close
Close