AktuelnostiArhiva vestiZabava

Poziv statistima za film “Čarape kralja Petra“

Zillion, beogradska producentska kuća vrši pripreme za snimanje domaćeg filma „Čarape kralja Petra“Film će biti sniman na Staroj planini od 15. do 30. marta.

Kasting za zainteresovane statiste biće održan 17. i 18. februara u Domu kulture u Knjaževcu od 11 do 16 časova.

Mogu se prijaviti svi zaintersovani muškarci, žene i deca od 5 do 70 godina starosti. Posao statista biće plaćen.

Zainteresovani mogu dobiti više informacija na mejl dudamarkovic@gmail.com, ili telefon 064 2366 444.

Film “Čarape kralja Petra“ obrađuje povlačenje srpske vojske preko Albanije u toku Prvog svetskog rata, u kome je, nasuprot svenarodnoj tragediji epskih razmera, suprotstavljena lična tragedija kralja Petra Karađorđevića, koji golgotu preživljava putujući na seljačkim, volovskim zapregama, povlačeći se pred neprijateljem i ostavljajući svoju zemlju za sobom.

Izvor: Knjaževac vesti

Tagovi

2 komentara

 1. Milovan Vitezović je 1994. godine izdao i napisao roman . Vitezovićev roman je i objavljen na osam jezika – italijanskom, engleskom, grčkom, ruskom, francuskom, rumunskom, švedskom i esperantu.
  Snimanje “Čarape Kralja Petra” u filmu i TV seriji Lazara Ristovskog treba da bude ove godine. Uz Lazara Ristovskog ili uz Dragoslava Ilića u ulozi Kralja Petra I Karađorđevića treba da igraju: Ivana Žigon u ulozi Makrene Spasojević, Milan Kolak u ulozi Marinka Spasojevića, Gordan Kičić ili Predrag Smiljković ili Tanasije Uzunović u ulozi Nikole Pašića, Aljoša Vučković ili Branko Cvejić ili Marko Nikolić u ulozi Vojvode Radomira Putnika, Vladan Živković ili Nenad Ćirić u ulozi Vojvode Stepe Stepanovića, Radoslav Milenković u ulozi Lazara Pačua, Aleksandar Vučković u ulozi Regenta/Kralja Aleksandra I Karađorđevića, Bojan Dimitrijević u ulozi Princa Đorđa Karađorđevića, Branislav Lečić ili Gojko Baletić u ulozi Kneza Arsena Karađorđevića, Predrag Miletić u ulozi Pukovnika Kneževića, Irfan Mensur u ulozi Ilije Đukanovića, Slobodan Boda Ninković u ulozi Generala Pavla Jurišića Šturma, Petar Benčina u ulozi Dimitrija Tucovića, Vladimir Cvejić u ulozi Vojvode Vojislava Tankosića, Mladen Nelević u ulozi Kralja Nikole I Petrovića Njegoša, Miodrag Krstović u ulozi Serdara Janka Vukotića, Nebojša Kundačina u ulozi Jovana Dučića, Ivana Mihić u ulozi Princeze Jelene Karađorđević-Romanov, Goran Radaković u ulozi Kneza Pavla Karađorđevića, Dejan Lutkić u ulozi Doktora Svetislava Simonovića, Jugoslava Drašković u ulozi Isidore Sekulić, Ljubomir Bandović u ulozi Cara Nikolaja II Romanova i mnogi drugi. Film i serija trebali bi biti prikazani 2017. godine. Film i serija “Čarape Kralja Petra” biće najgeldaniji u svim regionima.
  Priča o Kralju Petru I Karađorđeviću i Makreni Spasojević koja je tražila svog sina jedinca Marinka u Albaniji. Makrena je zamolila kralja da pronađe njenog sina Marinka da mu preda vunene čarape, koje mu je majka isplela.
  Milovan Vitezović je po ovom romanu, proširujući ga, ispisao scenario za film i seriju od 10 ili 15 epizoda. Snimanje filma i serije trebalo je da počne 2013, 2014 , 2015, 2016 i 2017. godine. Biće snimani u Srbiji, Rusiji, Albaniji, na Krfu, Parizu i Solunu.
  Film i Serija „Čarape Kralja Petra“ po romanu Milovana Vitezovića trebalo bi da počne 2013, 2014, 2015, 2016 i 2017. godine zbog nedostatka novca!
  RTS će 2018. emitovati „Čarape Kralja Petra“ sa Lazarom Ristovskim.
  Ja sam jedva čekao snimanje prve klape filma i serije „Čarape Kralja Petra“ po romanu Milovana Vitezovića u režiji Petra Ristovskog. Sa srećom!

 2. Milovan Vitezović je 1994. godine izdao i napisao roman. Vitezovićev roman je i objavljen na osam jezika-italijanskom, engleskom, grčkom, ruskom, francuskom, rumunskom, švedskom i esperatu.
  Uloge će tumačiti: Lazar Ristovski kao Kralj Petar I Karađorđević, Milan Kolak kao Marinko Spasojević, Danica Ristovski kao Makrena Spasojević, Alekasandar Vučković kao Regent/Kralj Aleksandar I Karađorđević, Marko Todorović kao Princ Đorđe P. Karađorđević, Marko Baćović kao Nikola Pašić, Tanasije Uzunović kao Vojvoda Radomir Putnik, Branko Jerinić kao Vojvoda Stepa Stepanović, Svetozar Cvetković kao Vojvoda Živojin Mišić, Nebojša Kundačina kao General/Vojvoda Petar Bojović, Radoje Čupić kao General Pavle Jurišić Šturm, Ljubiša Savanović kao Pukovnik Dragutin Dimitrijević Apis, Ivan Vujović kao Momčilo Gavrić, Radovan Vujović kao Života, Nebojša Vranić kao Doktor Svetislav Simonović, Miona Marković kao Princeza Jelena Karađorđević, Dragan Marjanović kao Pukovnik Milivoje Stojanović Brka, Ivan Isailović kao Major/Vojvoda Vojislav Tankosić i mnogi drugi.
  Priča o Kralju Petru I Karađorđeviću i Makreni Spasojević koja je tražila svog sina jedinca Marinka u Albaniji. Makrena je zamolila kralja da pronađe njenog sina Marinka da mu preda vunene čarape, koje mu je majka isplela.
  Milovan Vitezović je po ovom romanu, proširujući ga, ispisao scenario za film i seriju od 10 ili 15. epizoda.
  Snimanje filma i serije ,,Kralj Petar Prvi u slavu Srbije“ je počelo na Staroj planini ove godine i trebalo bi da se snima u Novom Sadu, Rusiji, Grčkoj, Krfu, Parizu i Solunu.
  RTS će 2018. emitovati ,,Čarape Kralja Petra“ sa Lazarom Ristovskim.
  Ja sam jedva čekao snimanje prve klape filma i serije ,,Čarape Kralja Petra“ po romanu Milovana Vitezovića u režiji Petra Ristovskog. Sa srećom!
  Čestitam!
  Samo napred Lazo!
  Projekat filma i serije ,,Kralj Petar Prvi u slavu Srbije“ je zasnovan na motivima romana Milovana Vitezovića ,,Čarape Kralja Petra“ u produkciji Lazara Ristovskog i u režiji Petra Ristovskog biće premijerno prikazan povodom 100 godina završetka Prvog svetskog rata i Dana primirija.
  Lazo, tebi trebaju patriote da pomognu i da skupe pare za snimanje tvog filma i serije o Kralju Petru I Karađorđeviću na primer recimo i nacionalni pokreti: Pokret obnove Kraljevine Srbije, Demokratska stranka Srbije, Narodna Mreža, Otačastveni pokret Obraz, Srpski narodni pokret NAŠI, Srpski narodni pokret 1389, Zdrava Srbija, Srpski sabor Zavetnici, Srpska Desnica, Srpski pokret Monarhista, Srpski preporod (politička stranka), Nova Snaga Srbije, Srpska Monarhistička Stranka Srpska Sloga, Državotvorni Pokret Srbije, Sabor srpskog jedinstva, Srbski pokret Slobodna Srbija, Narodni pokret Preporod Srbije, Srpska Vertikala, Srpska Liga, Istočna Alternativa, Udruženje 1389, Udruženje Kraljevina Srbija, Klub monarhista, Sabor Monarhista Srbije, Ravnogorski pokret, Inicijativa za Kraljevinu Srbiju, Narodni Radikalni Sabor, Ravnogorski pokret DM, Kozačka Stanica Blagovesti, Suvereni vojni viteški Red Zmaja, Nacionalni Monarhistički blok Srbije, Ravnogorski Pokret Srbije, Članovi Krunskog saveta, Članovi kabineta Princa Aleksandra II Karađorđevića, Članovi kabineta Princa Vladimira Karađorđevića i Porodica Karađorđević. Pre pet godina Lazar Ristovski i Milovan Vitezović su bili na prijemu u Belom dvoru kod NJKV. Princa Aleksandra II Karađorđevića i Princeze Katarine Karađorđević, koji su im predstavili projekat „Čarape Kralja Petra“. Reč o istoimenom romanu Milovana Vitezovića koji Petar Ristovski režira a Lazar Ristovski igra Kralja Petra I Karađorđevića, na koga veoma liči. Gosti su dobili iskrenu podrušku, i domaćini su im poželeli sreću i uspeh sa projektom koji je tek u fazi pripreme, a autori su obećali da će se potruditi da film bude gotov pre četiri godine kada se obeležavilo 100 godina od Prvog svetskog rata. Ristovski je izrazio nadu da će država uzeti učešća u ovom projektu, jer, kako on kaže, to mu je sa najvišeg mesta i obećano. Bio bi to za sada jedini film na tu temu koji bi se pojavio pred našom publikom u godini koja beleži najsvetlije trenutke srpske istorije i ujedno najvećeg srpskog stradanja. Kakav Aleksandar Vučić, kakav Aleksandar Vulin kakav Boris Tadić, kakav Mlađan Dinkić, kakav Dragan Đilas, kakav Čedomir Jovanović i drugi izdajnici.
  Generalni sponzori filma i serije „Kralj Petar Prvi u slavu Srbije“ treba da budu sponzori Mineralna voda Karađorđe, Kuća Kralja Petra, Voda Voda, Zadužbina Kralja Petra I Karađorđevića na Oplencu, Kraljeva Vinarija, PIK Oplenac, Pivara Princ i drugi sponzori.
  Lazo, odustani od politike i odustani da podržavaš Aleksandra Vučića, on je izdajnik, lažov, lopov i ubica, on hoće da proda i da podeli i da odvoji Kosovo od Srbije. Bog će da ti oprosti to što si uradio, nikada više se nemoj prodati. Ti traži pare od Princa Aleksandra II Karađorđevića potomka Vožda Karađorđa Petrovića, unuka Kneza Aleksandra Karađorđevića, praunuka Kralja Petra I Karađorđevića, unuka Kralja Aleksandra I Karađorđevića i sina Kralja Petra II Karađorđevića kojem ste ti i Milovan Vitezović predstavili projekat „Čarape Kralja Petra“ ti lepo završi snimanje filma i serije o njegovom pradedi Kralju Petru I Karađorđeviću do kraja jula.
  Lazo, samo napred do kraja!
  ŽIVEO KRALJ! ŽIVELA PRAVOSLAVNA KRALJEVINA SRBIJA!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Close
Close