AktuelnostiArhiva vestiHronika

NEKOLIKO HAPŠENJA U NIŠU! UHAPŠEN I GRADSKI VEĆNIK – FUNKCIONER SNS

U zajedničkoj akciji Vojne policije, Vojnobezbednosne agencije, Ministarstva unutrašnjih poslova i Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, a u saradnji sa Zdravstvenom inspekcijom, privedene su tri osobe.

U zajedničkoj akciji Vojne policije, Vojnobezbednosne agencije, Ministarstva unutrašnjih poslova i Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, a u saradnji sa Zdravstvenom inspekcijom, privedene su tri osobe zbog osnova sumnje da su počinile više krivičnih dela u Vojnoj bolnici Niš.

Pripadnica Ministarstva odbrane privedena je zbog sumnje da je počinila krivično delo zloupotrebe službenog položaja, dok su dve osobe iz Niša privedene zbog sumnje da su zloupotrebile položaj odgovornog lica.

Zajednička akcija je sprovedena nakon višemesečnog angažovanja pripadnika Vojne policije i Vojnobezbednosne agencije, piše Tanjug a prenose Večernje novosti.


UHAPŠEN GRADSKI VEĆNIK, FUNKCIONER SRPSKE NAPREDNE STRANKE

Gradski većnik iz Niša Branislav Kačar (27), uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično delo trgovina uticajem nakon čega mu je određeno zadržavanje do 48 časova u policiji.

Kačara koji je funkcioner SNS uhapsili su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Osnovnim i Višim javnim tužilaštvom.

On se sumnjiči da je u septembru ove godine uticao na zaposlenog u  Sekretarijatu za omladinu i sport grada Niša da opredeljena sredstva iz budžeta grada u iznosu od milion dinara, namenjena za podsticaj razvoja sporta u jednom niškom Omladinskom košarkaškom klubu, tom klubu isplati preko reda, što je on i učinio.

-Postoje osnovi sumnje da je nakon toga odgovorno lice tog omladinskog košarkaškog kluba, ugovorom o pozajmici, 890.000  prenelo na jedan rukometni klub iz Niša, iako mu je bila ili mogla biti poznata činjenica da je taj rukometni klub u neprekidnoj blokadi računa od kraja 2014.godine, navodi se u saopštenju niške policije.

Kačar se sumnjiči i da je tokom 2017. godine, koristeći svoj položaj, uticao na zaposlenog u Službi za zajedničke poslove Gradske uprave grada Niša da, tokom sprovođenja postupka javne nabavke za usluge čišćenja zgrada, portira i fizičkih radnika, izmeni uslove u pogledu utvrđenih standarda, kako bi obezbedio povoljnije uslove za jednog od ponuđača.

-Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu. Protiv još trojice osumnjičenih će biti podnete krivične prijave u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba sa javnom nabavkom, zloupotreba službenog položaja i zloupotreba položaja odgovornog lica.

Kačar je u Gradskom veću Niša resorno zadužen za sport i jedan je od najmlađih većnika. Kako se navodi u njegovoj biografiji na zvaničnom sajtu grada Niša on je diplomirao na Fakulteu zaštite na radu u Nišu 2014. godine kada je stekao zvanje inženjer zaštite životne sredine. Funkciju potpredsednika Fudbalskog kluba „Radnički“ Niš obavlja tokom 2015. i 2016. godine. Za delegata Skupštine Fudbalskog saveza Srbije izabran je marta 2016. godine.

Izvor: Blic, piše: Branko Janačković

Tagovi

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Close
Close