Arhiva vestiZanimljivosti

Upisali pogrešno ime opštine i ime komšijske opštine…

Plan grada opštine Aleksinac postavljen ispred Centra za kulturu i umetnost, odnosno kod Doma kulture. U njemu se nalaze čudna imena poput “Alekinac“, “Opština Svljig“, “Opština Niš“…

aleksinac plan grada

U planu možete detaljno biti informisani o svim gradskim naseljima, ulicama i  mapi grada što je i cilj plana jedne opštine, ali ukoliko niste iz Srbije ili niste najbolji sa geografijom, ovaj plan može i da vam bude zanimljiv, zbog imena u njemu, odnosno slovnih grešaka.

alekinac

Naime, ako malo detaljnije zagledate mapu videćete vrlo uočljivu i nedopustivu grešku u tekstu i to iznad spiska seoskih naselja gde umesto Aleksinac stoji Alekinac.

Druga greška koju su uočili naši novinari jeste naziv opštine sa kojom se graniči Alekinac, odnosno Aleksinac, a to je opština Svrljig. Neko je prilikom kucanja bio očito gladan te “progutao“ jedno slovo i Svrljig se pretvorio u Svljig.

svljigSledeća greška, na svu sreću nije slovna a ni toliko velika pa može da se svrsta u red malih grešaka, a to je naziv Grada Niša, koji je na ovoj tabli preimenovan u OPŠTINU NIŠ koja po svemu sudeći nepostoji kao takva, već postoje niške gradske opštine i jedan Grad Niš.

Da li postoji još slovnih grešaka, ostavljamo vam da saznate i to podelite sa nama, ovde ili na našoj fejsbuk stranici.

Ali kako bi naš narod rekao, ko radi taj i greši.

Tagovi

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Close
Close