AktuelnostiArhiva vestiPolitika

Osniva se stranka Zdrava Srbija!

Pokret „Za zdravu Srbiju“ Milana Stamatovića danas od danas prerasta u političku stranku pod imenom „Zdrava Srbija“.

Milan Stamatović, foto: Privatna arhiva Facebook
Milan Stamatović, foto: Privatna arhiva Facebook

U Zlatiborskom selu Ljubiš danas je održana skup osnivača ZS među kojima su i pesnik Ljubivoje Ršumović i Milan Paroški koji je početkom devedesetih kao lider Narodne stranke bio jedan od najglasnijih kritičara politike SPS.

– Zdrava Srbija će biti jedinstva, autentično regionalna stranka po mestu nastajanja, ali i originalna po tome što nam je cilj da pomognemo ozdravljenje cele Srbije, akcijom iz unutrašnjosti, a ne iz Beograda, a zatim da sistemom koncentričnih krugova, upravo iz zapadne Srbije, podstaknemo promene na bolje – poručio je predsednik inicijativnog odbora Zdrave Srbije i predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović.

Osnivačka skupština ZS, najavljeno je danas u Ljubišu, biće održana 28. juna, na Vidovdan, a sedište stranke biće u Čajetini.

– Vizija stranke je uspravna i zdrava Srbija koja će znati i biti svesna toga šta je i dokle, a ne ona „od Horgoša do Dragaša i od Niša do Ljubiša“, i u kojoj će narod, a ne uzurpatori i raspikuće, da odlučuju kuda će i s kim da ide Srbija – rekao je Stamatović.

Ljubiš, inače rodno selo Ljubivoja Ršumovića izabrano je za mesto sastanka inicijativnog odbora zbog „glasa“ biračke kutije – na minulim predsedničkim izborima Milan Stamatović je osvojio 99 odsto glasova.

Ovako govori ponosni zlatiborski, srpski domaćin! Održao je slovo "stručnjacima" koji sebe nazivaju ministrima, čast izuzecima! Zorana, poslušaj! #Zdrava #Srbija

Posted by Milan Stamatović on Utorak, 06. jun 2017.

(Izvor: Blic, piše: N.L.)

Tagovi

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Close
Close