Arhiva vestiSport

Ženska fudbalska utakmica u Žitkovcu

image-b1a2758e7123df540f7d5d223f68aae0f3aa115f71c1507deeb6529fe37a6fdf-VAleksinčani će imti svojevrsnu priliku da dođu i pogledaju meč ženskog fudbala između ekipe “Morava“ iz Žitkovca i ŽFK “Mašinac“ iz Niša, koja će biti odigrana na stadionu u Žitkovcu u nedelju, 8. novembra, sa početkom u 11 časova.

Iz Uprave kluba pozivaju sve ljubitelje sporta i fudbala da dođu i pruže podršku mladoj ekipi “Morava“ i mladim devojčicama koje imaju lavovsko srce, stoji u saopštenju.

Ženski fudbalski klub “Morava“ Žitkovac, osnovan je na proleće 2014. godine. Trenutno se klub takmiči u Ženskoj Razvojnoj ligi regiona Istočne Srbije. Od svog nastanka pa do sada ŽFK “Morava“ igra drugu sezonu za redom u Razvojnoj ligi Srbije.

Prve sezone ova ekipa osvojila je solidno četvrto mesto u konkurenciji među kojima su ekipe iz Jagodine, Prokuplja, Kruševca, Rekovca itd…  Sa ponosom može se reći da su iz aleksinačkog malog kluba otišle i nastale nove nade Srpskog ženskog fudbala.  Naim, u pitanju je šest fudbalerki, od kojih  tri igraju takođe u Ženskoj Razvojnoj ligi i to u “Radničkom“ iz Niša, a ostale tri devojke su nastavile svoje putovanje ka severu, odnosno u ŽFK “Jagodina“.

Vredno je istaći da dve devojčice nastupaju zvanično u “Prvoj ženskoj ligi Srbije“.

U prethodnoj sezoni bilo nekoliko fudbalerki iz Kluba koje su išle na mečevima selekcija i nastupale igrajući za Region Istočne Srbije, odnosno na dva koraka isrpred Rreprezentacije Srbije koja se takmiči u konkurenciji do 15 godina.

U novoj sezoni ŽFK “Morava“ je krenula bez 5-6 standardnih prvotimki koje su otišle iz Kluba.

Krenuli smo u sezoni sa novom decom, generacijom 2003-2004, decom koja su se odazvala na poziv fudbala. O rezultatima ove sezone je nepotrebno pričati, zato što se stvara jedna mlada ekipa koja bi trebalo u narednih 4 godina da brani boje kluba. To su ženksa deca od 12-13 godina koja zaslužuju sve pohvale za zalaganje na treninzima i na utakmicama bez obzira sto rezultati ne govore tako, ova deca narpeduju veoma brzo, stoji u saopštenju.

Takođe, vredno je spomenuti da “Morava“ ima i mušku ekipu generacije 2003-2004 (petlići) koji se sa solidnim uspehom takmiče u Niškoj gradskoj ligi, a takmiče se i cicibani 2007. godišta u “Ciciban ligi“.

Autor: Redakcija, M. R. 

Tagovi

Povezane vesti

Jedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Close
Close