AktuelnostiArhiva vestiTurizam

Počelo prijavljivanje za vaučere za odmor u Srbiji

S prvim danom Nove godine počelo je prijavljivanje građana za korišćenje vaučera za odmor u Srbiji, a ove godine na raspolaganju će biti 60.000 vaučera.

Foto: serbia.com
Foto: serbia.com

Vrednost je kao i do sada 5.000 dinara, a uslov je da građani rezervišu minumum pet noćenja u nekom od turističkih mesta.

Vaučeri će moći da se iskoriste do 20. novembra, a lista ugostiteljskih objekata će se na zvaničnom sajtu Ministarstva (www.mtt.gov.rs) ažurirati jednom nedeljno.

Za sada se na listi na sajtu ministastva nalaze 62 ugostitelja.

U 2016. svih 46.000 građana iskoristilo je svoj vaučer za boravak od minimum pet dana u nekom od turističkih mesta Srbije. Ostvareno je preko 400.000 noćenja.

Prošle godine za te namene bilo je opredeljeno 230 miliona dinara, odnosno 46.000 vaučera, a u 2017. godini biće izdvojeno 300 miliona dinara.

Najviše interesovanja bilo je za odmor u banjama, pre svega Prolom i Lukovskoj, zatim Vrnjačkoj Banji, Koviljači, Sijarinskoj, Soko banji…

Takođe, boravili su i na planinama posebno Zlatiboru, Kopaoniku, Divčibarama…

Najviše vaučera iskoritili su najstariji sugrađani, penzioneri (56 odsto) zatim zaposleni (34 odsto), a oko devet odsto činili su nezaposleni.

Ostalo su bili nosioci poljoprivrednih gazdinstava, ratni vojni invallidi, lica kojima je potrebna nega i pratnja..

(Blic, Tanjug)

Tagovi

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Close
Close