Arhiva vestiEkonomija

Ako se ovako nastavi, biće povišica do kraja godine

Nemam nikakve sumnje da ukoliko nastavimo sa pozitivnim ekonomskim trendovima možemo pre kraja godine da razgovaramo sa MMF o povećanju primanja, pre svega za prosvetu, zdravstvo, vojsku, policiju i penzionere, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vucic

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je MMF zadovoljan dosadašnjim rezultatima.

Premijer je ponovio da je Srbija što se tiče ekonomije stabilna, da napreduje, da je javni dug manji za 316 miliona evra, a da je deficit u prvom kvartalu umesto 62 milijarde devet milijardi dinara.

Rekao je da je za zemlju veoma značajno da u junu bude četvrta i peta revizira sporazuma.

– Ako bismo zadžali takav deficit siguran sam i nemam gotovo nikakve sumnje da možemo pre kraja godine razgovaramo sa MMF o povećanju primanja pre svega za prosvetu, zdravstvo, vojsku, policiju i penzionere. A za ostale ćemo da vidimo – rekao je Vučić, dodajući da neće da obećava kule i gradove da bi dobio izbore.

On je naveo da je na kraju marta budžetski deficit 8,9 milijardi dinara, a da je bio planiran manjak u državnoj kasi od 62 milijarde.

– Budžetski deficit je za 420 miliona evra bolji od plana – rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

On je istakao da u prva tri meseca nije bilo novih zaduživanja države.

– Javni dug je smanjen za 316 miliona evra, zahvaljući kursnim razlikama – rekao je Vučić.

Vučić je kazao da očekuje da će do kraja godine biti stvoreni uslovi da u dogovoru sa MMF-om budu povećane penzije, kao i plate zaposlenih u prosveti, zdravstvu, vojsci, policiji.

(Blic)

Tagovi

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. ovaj vucic je kralj..samo prica nista ne radi..plate sve manje i manje.. pogledajte na Ogledalo firme u kakvim uslovima zivimo a on samo prica neke price.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Close
Close