Arhiva vestiDruštvo

Gradovi i opštine formiraju Savete za bezbednost

Gradovi i opštine u Srbiji formiraće do kraja godine svoje Savete za bezbednost, što će uticati na povećanje bezbednosti u lokalnoj zajednici, najavljeno je na današnjoj prezentaciji priručnika za rad tih Saveta održanoj u Skupštini grada Niša.

Foto/ Depo
Foto/ Depo

Prema rečima pomoćnika načelnika Uprave policije Aleksandra Vasilijevića, Saveti za bezbednost predstavljaju izraz dobre uprave, a tekovina su evropskih zemalja.

“U poslednjih nekoliko godina Srbija je postala teritorija preko koje se presecaju neke nove bezbednosne pretnje. Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa građanima i drugim partnerima može da odgovori izazovima”, rekao je Vasiljević.

On je istakao da će Policijske uprave pružiti pomoć gradovima i opštinama prilikom formiranja Saveta za bezbednost, a jedna od smernica biće i ta da Saveti odražavaju sastav lokalne zajednice.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić istakao je da uvođenje Saveta za bezbednost treba da pokaže da građani mogu da učestvuju u javnoj bezbednosti.

“Saveti za bezbednost treba da poprave kontakt između građana i onih koji su dužni da nam obezbede bezbednost”, rekao je Perišić.

Priručnik za delovanje Saveta za bezbednost biće narednih dana predstavljen u Kragujevcu, Šapcu, Novom Sadu i Beogradu, a tokom jeseni u drugim većim gradima i opštinama u Srbiji.

(Blic, Beta)

Tagovi

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Close
Close