AktuelnostiArhiva vestiSport

Uspeh sportista iz Aleksinca na takmičenju “Pariz Open“ u Parizu

U subotu i nedelju, 28. i 29.04.2018. god. u sportskom kompleksu „Institud du judo“ u Parizu u Francuskoj održan je Ju jitsu Grand Slam „Pariz Open“, na kome je nastupilo 418 takmičara iz 38 država iz celog Sveta.

Ovo je najveći otvoreni Grand Slam turnir na svetu na kome nastupaju samo seniorske kategorije u disciplinama: faiting, DUO i Ne-waza koji se boduje na Svetskoj rang listi.

Na ovom takmičenju mogu nastupati samo Reprezentativci iz svojih država koji na osnovu ostvarenih rezultata steknu kvalifikacije i za koje nacionalni savezi daju saglasnost i podnesu prijave za njih.

Iz naše zemlje u seniorskoj kategoriji plasman su stekli samo dvojica takmičara Reprezentativaca Srbije, i to: Nikola Trajković u kategoriji -85kg iz Judo i ju jitsu kluba „N&F“ iz Aleksinca i Ivan Della Kroče u kategoriji 69kg iz Ju jitsu kluba „Student“ iz Novog Sada.

Pravo učešća je imao i Reprezentativac Srbije Filip Trajković iz Judo i ju jitsu kluba „N&F“ iz Aleksinca kao aktuelni Prvak Evrope u mladjoj kategoriji Juniori -94kg.

Nikada do sada nijedan takmičar iz Srbije nije nastupao na ovom prestižnom takmičenju.

U Parizu, kao predstavnici Ju jutsu Saveza Srbije na ovom takmičenju su u svojim kategorijama nastupili Nikola i Filip Trajković, dok Ivan Della Kroče nije odputovao.

Nikola Trajković je zablistao i ako mu je ovo prva godina u seniorskoj kategoriji, imao je 4 borbe, ostvario je 2 pobede i 2 poraza čime je u generalnom plasmanu zauzeo visoko 7. mesto.

U prvom meču pobedio je holanđanina Rich Van Velsena, potom je izgubio od rusa Belov Denisa koji je na kraju zauzeo 1. mesto.

U repasažu Nikola je pobedio znatno iskusnije francuskog reprezentativca Benjamin Andrieua, a zatim izgubio od švajcarca Nikolas Beeza tako da nije uspeo da udje u borbu za medalju.

Veliki i neočekivani uspeh ostvario je inače junior Filip Trajković, koji se ravnopravno nosio sa mnogo starijim takmičarima, ostvario je jednu pobedu i 2. poraza i na kraju zauzeo 7. mesto.

Filip se u prvom meču više nego ravnopravno nosio sa 12 godine starijim francuskim reprezentativcem Geoffrey Vincentom koji je pri rezultatu 8:7 za Filipa, uspeo da primeni gušenje i tako pobedi Filipa. U repasažu Filipom je na full ipon pobedio prvaka Italije Kristijana Dedu a zatim u pohod na medalju izgubio od slovenca Benjamna Laha –
prvaka Evrope i Vicešampiona Sveta.

Krajnji bilans takmičara iz Srbije i našeg kluba su: osvojena dva visoka 7. mesta, ostvarena u veoma teškim i iscrpnim borbama, naši momci se nisu pokorili, dosledno su reprezentovali svoju zemlju i na iznenađenje svih uspeli su da pobede svoje znatno starije i iskusnije protivnike, ušli u Top 10 na Svetu i sada se čeka plasnam na Svetskoj rang listi.

Ovo je najveći i najteži Grand Slam turnir na kome su nastupali naši takmičari, opravdali su poverenje trenera i Saveza, pokazali su takmičarsku stabilnost, taktičku zrelost, da su spremni za velika takmičenja i da se još sada nalaze u samom svetskom vrhu.

Izvor: Uprava kluba N&F

Tagovi

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Close
Close